Tegn på at en tilbygning er noget for dig

Føles dit hus trængt, og har du tænkt, at det ville være dejligt med et par ekstra kvadratmeter? Så kan det godt tyde på, at en tilbygning er lige noget for dig. En tilbygning kan tage mange former, og det kommer meget an på det hus du bor i. Dog er udestuer en meget udbredt og populær tilbygning. Den skaber ekstra plads, uden at selve byggeprojektet bliver for stort eller uoverskueligt. Det kan også være, at du ønsker et ekstra værelse. Uanset grunden er det ingen hemmelighed, at der er penge og spare ved en tilbygning frem for en flytning. Det skal dog undersøges først, hvilke regler der gør sig gældende for netop dit hus, inden du går i gang. Det kan være en god ide at søge hjælp hos en rådgiver, da man i de fleste tilfælde, skal have en byggetilladelse. Med en rådgiver har du mulighed for at udarbejde en realistisk plan over dit byggeprojekt, samt materialer og omkostninger. Ved at have alt forarbejdet klar, er der større chance for at blive godkendt til en byggetilladelse.

I gennemsnittet kan en almindelig tilbygning koste mellem 15.000 og 20.000 kr. per kvadratmeter. Den endelige pris kommer an på tilbygningsstørrelsen og dine byggeambitioner. Næste trin i at udleve drømmen om mere plads er, at få den tegnet. Her kan du vælge at opsøge et arkitektfirma, der kan tegne en præcis tegning over den ekstra plads du godt kunne tænke dig. En arkitekt har det håndværk der skal til for at gøre din fantasi til virkelighed, og de kan derfor tolkes som en slags formidler af boligdrømme. Følgende liste er en udarbejdet huskeliste over de punkter du skal omkring i udførelsen af dit byggeprojekt. Hvert punkt på listen kræver din opmærksomhed og tid. Listen er ment som en vejledning over processen.

  1. Hjælp fra en rådgiver
  2. Arkitekttegning
  3. Budget
  4. Tidsplan
  5. Materialer
  6. Håndværkerfirma
  7. Tilbygning

Hvis du kan krydse alle punkter af, så er forudsætningen for et succesfuldt byggeprojekt god. Det er kun dig selv der ved, hvad du ønsker, men det er via professionelle erhvervsmennesker, at dine ønsker bliver til virkelighed. Hvis du derimod går med et ønske om en mere avanceret tilbygning i form af et ekstra køkken eller badeværelse, så vil prisen blive meget højere end prisen for et ekstra værelse. Dette skyldes nogle mere komplicerede installationer af el og vand. Dog skal du ikke lade prisen holde dig tilbage i første omgang. Undersøg dine muligheder allerede i dag hos en rådgiver, og få gjort din tilbygning til virkelighed.